Nettverk for kognitiv miljøterapi i Trondheimsområdet
Nettverket sin målsetting er å stimulere til utbredelse og praktisk utøvelse av kognitiv miljøterapi. Dette skjer ved at nettverket samler fagfolk for å dele erfaringer, utvikle kompetanse og faglig samarbeid.
Kognitiv miljøterapi er: En sammenstilling av kognitiv terapi og miljøterapi med formål om å ha en målrettet innsats i en gitt tidsperiode hvor aktiviteter inngår i behandlingen. Kognitiv miljøterapi brukes i hverdagssituasjoner i avdelingen.
For hvem? Nettverket har til hensikt å samle fagfolk fra St Olavs hospital, Bufetat og de ulike barnevernsinstitusjonene i området. Nettverket er i utgangspunkt åpent for alle institusjoner som har, eller er i ferd med å ta, NFKT (Norsk forening for Kognitiv Terapi) sin modul 1 eller tilsvarende kompetanse innen kognitiv miljøterapi.
Møter: Nettverket ledes ved at en representant for Helseforetaket og en representant for Bufetat innkaller til nettverksmøter. Møtene avholdes 4‐ 6 ganger i året. Helseforetaket, Bufetat og de enkelte institusjonene bestemmer hvem de velger som sine representanter.
Møtet har ingen formell makt, men brukes til å utvikle forslag som ledelsesforankres og gjennomføres i samarbeid mellom Helseforetaket og Bufetat.
Evaluering: Skrivet «Nettverk for kognitiv miljøterapi i Trondheimsområdet – Mål, virkemidler sammensetning», evalueres hvert år i januar på et nettverksmøte.