Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksEkstranett

Skip Navigation LinksHjemmeside

Velkommen til wiki-biblioteket!
Du kan begynne å legge til innhold på denne siden ved å klikke Edit øverst på siden, eller du kan lære mer om wiki-biblioteker ved å klikke Slik bruker du dette biblioteket.

Hva er et wiki-bibliotek?

Wikiwiki betyr rask på hawaiisk. Et wiki-bibliotek er et dokumentbibliotek der brukerne enkelt kan redigere en hvilken som helst side. Biblioteket vokser organisk ved at eksisterende sider kobles sammen, eller ved at det opprettes koblinger til nye sider. Hvis en bruker finner en kobling til en side som ikke er opprettet ennå, kan han eller hun følge koblingen og opprette siden.

I forretningsmiljøer utgjør et wiki-bibliotek en metode for registrering av kunnskap som krever lite vedlikehold. Informasjon som vanligvis utveksles i e-postmeldinger, snappes opp fra samtaler i gangen eller skrives på papir, kan i stedet registreres i et wiki-bibliotek, sammen med lignende kunnskap.

Andre eksempler på bruk av wiki-biblioteker er idédugnader, samarbeid om utforminger, oppretting av en instruksjonsveiledning, innhenting av data fra felten, sporing av kunnskaper fra telefonsenteret og bygging av et kunnskapsleksikon.